Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiroli rétesek recept

Tiroli rétesek
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 30 dkg margarin
    • 2 dl tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • zsír

    A meggyes töltelékhez:

    • 40 dkg magozott meggy
    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg darált dió
    • 5 dkg zsemlemorzsa
    • őrölt fahéj

    A túrós töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 1 dl tejföl
    • 5 dkg mazsola
    • 1 citrom
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 ek. búzadara

    A rétes rudak lekenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát.

    Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell.

    Ezután elkészítjük a tölteléket: a meggyet összeforgatjuk a darált dióval, zsemlemorzsával, cukorral és kevés őrölt fahéjjal. A túrót tejföllel, búzadarával, tojássárgájával, reszelt citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük.

    A tésztákat kisodorjuk, majd a töltelékekkel megtöltjük, majd lazán felcsavarjuk. Mindkét kisodrott tésztából 3-3 csíkot vágtam, amit a feltekert tészta tetejére tettem.

    Felvert tojással a rudakat lekenjük és előmelegített sütőben (180 fokon) kb 25-30 percig sütjük (amíg aranybarna nem lesz).

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá