Hozzávalók:
A tésztához:
A meggyes töltelékhez:
A túrós töltelékhez:
A rétes rudak lekenéséhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát.
Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell.
Ezután elkészítjük a tölteléket: a meggyet összeforgatjuk a darált dióval, zsemlemorzsával, cukorral és kevés őrölt fahéjjal. A túrót tejföllel, búzadarával, tojássárgájával, reszelt citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük.
A tésztákat kisodorjuk, majd a töltelékekkel megtöltjük, majd lazán felcsavarjuk. Mindkét kisodrott tésztából 3-3 csíkot vágtam, amit a feltekert tészta tetejére tettem.
Felvert tojással a rudakat lekenjük és előmelegített sütőben (180 fokon) kb 25-30 percig sütjük (amíg aranybarna nem lesz).