Tiroli rétesek

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • zsír

A meggyes töltelékhez:

  • 40 dkg magozott meggy
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • őrölt fahéj

A túrós töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom
  • 1 tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 ek. búzadara

A rétes rudak lekenéséhez:

  • 1 db tojás felverve

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát.

Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell.

Ezután elkészítjük a tölteléket: a meggyet összeforgatjuk a darált dióval, zsemlemorzsával, cukorral és kevés őrölt fahéjjal. A túrót tejföllel, búzadarával, tojássárgájával, reszelt citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük.

A tésztákat kisodorjuk, majd a töltelékekkel megtöltjük, majd lazán felcsavarjuk. Mindkét kisodrott tésztából 3-3 csíkot vágtam, amit a feltekert tészta tetejére tettem.

Felvert tojással a rudakat lekenjük és előmelegített sütőben (180 fokon) kb 25-30 percig sütjük (amíg aranybarna nem lesz).