Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás, túrós kígyórétes recept

Málnás, túrós kígyórétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók (2 rúdhoz)

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 2 evőkanál cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 1,5 dl langyos tej
    • 2 dkg élesztő

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg búzadara
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • 20 dkg meggy vagy málna

    Kenéshez:

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a hideg vajat apró darabokban hozzáadjuk, és ujjbeggyel gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd beleütjük a tojást, és hozzáöntjük az élesztős tejet. Addig gyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha szükséges, a gyúrás során kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon. A tésztát letakarva félretesszük pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.

    A túrót villával áttörhetjük, de ez nem feltétlenül szükséges. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát, a tojásokat és a citrom reszelt héját, majd alaposan összekeverjük. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, egy evőkanál kukoricakeményítővel összeforgatjuk, hogy a töltelék ne ázzon el. Befőtt esetén a gyümölcsöt előbb lecsöpögtetjük, majd belekeverhetjük a töltelékbe, de az is jó megoldás, ha csak a töltelék tetejére helyezzük a szemeket.

    A pihentetett tésztát két egyforma részre osztjuk, majd egyenként 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldalakat enyhén srégen bevagdossuk, hogy a középső egyharmadra kerüljön majd a töltelék. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tészták közepén, és óvatosan elsimítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek