Málnás, túrós kígyórétes recept

Hozzávalók (2 rúdhoz)
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 1,5 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 5 dkg búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg meggy vagy málna
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a hideg vajat apró darabokban hozzáadjuk, és ujjbeggyel gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd beleütjük a tojást, és hozzáöntjük az élesztős tejet. Addig gyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha szükséges, a gyúrás során kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon. A tésztát letakarva félretesszük pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A túrót villával áttörhetjük, de ez nem feltétlenül szükséges. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát, a tojásokat és a citrom reszelt héját, majd alaposan összekeverjük. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, egy evőkanál kukoricakeményítővel összeforgatjuk, hogy a töltelék ne ázzon el. Befőtt esetén a gyümölcsöt előbb lecsöpögtetjük, majd belekeverhetjük a töltelékbe, de az is jó megoldás, ha csak a töltelék tetejére helyezzük a szemeket.
A pihentetett tésztát két egyforma részre osztjuk, majd egyenként 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldalakat enyhén srégen bevagdossuk, hogy a középső egyharmadra kerüljön majd a töltelék. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tészták közepén, és óvatosan elsimítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »