Málnás, túrós kígyórétes recept
Hozzávalók (2 rúdhoz)
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csipet só
- 1,5 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 5 dkg búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg meggy vagy málna
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a hideg vajat apró darabokban hozzáadjuk, és ujjbeggyel gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd beleütjük a tojást, és hozzáöntjük az élesztős tejet. Addig gyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha szükséges, a gyúrás során kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon. A tésztát letakarva félretesszük pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A túrót villával áttörhetjük, de ez nem feltétlenül szükséges. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát, a tojásokat és a citrom reszelt héját, majd alaposan összekeverjük. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, egy evőkanál kukoricakeményítővel összeforgatjuk, hogy a töltelék ne ázzon el. Befőtt esetén a gyümölcsöt előbb lecsöpögtetjük, majd belekeverhetjük a töltelékbe, de az is jó megoldás, ha csak a töltelék tetejére helyezzük a szemeket.
A pihentetett tésztát két egyforma részre osztjuk, majd egyenként 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldalakat enyhén srégen bevagdossuk, hogy a középső egyharmadra kerüljön majd a töltelék. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tészták közepén, és óvatosan elsimítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










