Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt rétes recept

Kelt rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 ek kefir
    • 1,5 dl tej
    • 1 mk só

    Túrós töltelékhez

    • 25 dkg túró
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • cukor ízlés szerint
    • reszelt citromhéj
    • mazsola

    Mákos töltelékhez:

    • 10 dkg darált mák
    • ízlés szerint cukor
    • reszelt citromhéj
    • magozott meggy

    Cseresznyés töltelékhez:

    • 1 üveg magozott cseresznye

    Rudak lekenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje+ 2-3 ek tej

    A puhító kenéshez:

    • 1 dl vaníliás tej

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet.

    Az élesztőt egy mk cukorral összekevert langyos tejben felfuttattam, majd a többi hozzávalóval együtt dagasztottam addig,míg jó fényes nem lett a tészta. 1 órát kelesztettem, majd 3 cipóra osztottam.

    Tepsi nagyságúra nyújtottam, rátettem a tölteléket, majd feltekertem. Tepsibe helyeztem, amit sütőpapírral béleltem.

    A rudak mentét olvasztott margarinnal meglocsoltam és még jó fél órát pihentettem.

    Ezután lekentem a rudakat tojásfehérje és tej keverékével és 200 fokos sütőben sütöttem.

    Kb 20 perc után fóliát tettem a tetejére,mert gyorsan sült, rá 10 perc múlva vaníliás tejjel megöntöztem és 5 perc múlva újból. Kb 10 perc alatt készre sült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá