Kelt rétes

Hozzávalók

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 ek kefir
  • 1,5 dl tej
  • 1 mk só

Túrós töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • cukor ízlés szerint
  • reszelt citromhéj
  • mazsola

Mákos töltelékhez:

  • 10 dkg darált mák
  • ízlés szerint cukor
  • reszelt citromhéj
  • magozott meggy

Cseresznyés töltelékhez:

  • 1 üveg magozott cseresznye

Rudak lekenéséhez:

  • 1 tojásfehérje+ 2-3 ek tej

A puhító kenéshez:

  • 1 dl vaníliás tej