Kelt rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 ek kefir
  • 1,5 dl tej
  • 1 mk só

Túrós töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • cukor ízlés szerint
  • reszelt citromhéj
  • mazsola

Mákos töltelékhez:

  • 10 dkg darált mák
  • ízlés szerint cukor
  • reszelt citromhéj
  • magozott meggy

Cseresznyés töltelékhez:

  • 1 üveg magozott cseresznye

Rudak lekenéséhez:

  • 1 tojásfehérje+ 2-3 ek tej

A puhító kenéshez:

  • 1 dl vaníliás tej

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet.

Az élesztőt egy mk cukorral összekevert langyos tejben felfuttattam, majd a többi hozzávalóval együtt dagasztottam addig,míg jó fényes nem lett a tészta. 1 órát kelesztettem, majd 3 cipóra osztottam.

Tepsi nagyságúra nyújtottam, rátettem a tölteléket, majd feltekertem. Tepsibe helyeztem, amit sütőpapírral béleltem.

A rudak mentét olvasztott margarinnal meglocsoltam és még jó fél órát pihentettem.

Ezután lekentem a rudakat tojásfehérje és tej keverékével és 200 fokos sütőben sütöttem.

Kb 20 perc után fóliát tettem a tetejére,mert gyorsan sült, rá 10 perc múlva vaníliás tejjel megöntöztem és 5 perc múlva újból. Kb 10 perc alatt készre sült.