Almás kígyórétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához
- 500 g liszt
- 25 g élesztő
- 200 ml tej
- 100 g vaj vagy margarin
- 2 evőkanál cukor
- 1/2 kávéskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt citromhéj
Az alma töltelékhez:
- 1 kg alma alma
- cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- fahéj
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 teáskanál tej
- Szóráshoz:
- fahéjas kristálycukor
Elkészítés:
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk.
Egy lábosban ízlés szerinti mennyiségű cukorral 10-15 percig pároljuk, nem kell, hogy teljesen elpárologjon a leve. A pudingot kevés vízben elkeverjük, az almához öntjük, felforralva besűrítjük, végül fahéjjal ízesítjük.
Langyosra hűtjük.
A tésztához 100 ml meleg tejben, egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A többi hozzávalót kelesztő tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék meleg tejjel rugalmas tésztát dagasztunk. Langyos helyen lefedve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát nyújtódeszkára borítjuk, kétfelé vesszük. Egy-egy téglalapot nyújtunk és fentről lefelé, késsel finoman megjelölve, 3 egyenlő részre osztjuk.
Mindkét oldalt a középső harmadig ferdén kb. 2 cm-enként bevagdossuk.
Középre halmozzuk a tölteléket és visszahajtogatjuk a széleket. Először a két végét hajtsuk vissza, így sütés közben nem folyik ki a töltelék. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, a sütés vége felé megszórjuk fahéjas kristálycukorral és 200 fokra melegített sütőben sütjük. Langyosan lehet szépen szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »