Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás kígyórétes recept

Almás kígyórétes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 500 g liszt
    • 25 g élesztő
    • 200 ml tej
    • 100 g vaj vagy margarin
    • 2 evőkanál cukor
    • 1/2 kávéskanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt citromhéj

    Az alma töltelékhez:

    • 1 kg alma alma
    • cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • fahéj

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 teáskanál tej
    • Szóráshoz:
    • fahéjas kristálycukor

    Elkészítés:

    A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk.

    Egy lábosban ízlés szerinti mennyiségű cukorral 10-15 percig pároljuk, nem kell, hogy teljesen elpárologjon a leve. A pudingot kevés vízben elkeverjük, az almához öntjük, felforralva besűrítjük, végül fahéjjal ízesítjük.

    Langyosra hűtjük.

    A tésztához 100 ml meleg tejben, egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

    A többi hozzávalót kelesztő tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék meleg tejjel rugalmas tésztát dagasztunk. Langyos helyen lefedve duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát nyújtódeszkára borítjuk, kétfelé vesszük. Egy-egy téglalapot nyújtunk és fentről lefelé, késsel finoman megjelölve, 3 egyenlő részre osztjuk.

    Mindkét oldalt a középső harmadig ferdén kb. 2 cm-enként bevagdossuk.

    Középre halmozzuk a tölteléket és visszahajtogatjuk a széleket. Először a két végét hajtsuk vissza, így sütés közben nem folyik ki a töltelék. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    Tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, a sütés vége felé megszórjuk fahéjas kristálycukorral és 200 fokra melegített sütőben sütjük. Langyosan lehet szépen szeletelni.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá