Almás és túrós kígyórétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dl langyos tej
- 2 ek kristálycukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 dkg finomliszt
- csipet só
- 18 dkg puha zsír vagy 20 dkg vaj/margarin
Almás töltelék:
- kb 50-60 dkg alma
- 3 ek cukor (az almától függően)
- 1 csapott kk őrölt fahéj
- 15 g vaj/margarin
- darált keksz
Túrós töltelék:
- 40 dkg túró
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaníliás porcukor (4 ek kristálycukor 2 cs vaníliás cukorral megőrölve)
- 3 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- mazsola ízlés szerint (akár el is maradhat)
- búzadara, ha nagyon leves lenne a töltelék
- darált keksz
Tetejére:
- 1 enyhén felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
Almás töltelék:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Ha sok a leve, akkor kicsavarjuk, majd a cukorral megpároljuk. Elzárjuk alatta a lángot és beletesszük a fahéjat, vajat és addig keverjük, amíg a vaj felolvad teljesen.
Kihűtjük.
Túrós töltelék:
A túrót egy tálba öntjük és hozzáadjuk a puha vajat, a tojásokat, a vaníliás porcukrot és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a mazsolát és alaposan elkeverjük. Ha nagyon leves lenne, akkor tegyünk hozzá 1-2 ek búzadarát.
Tészta:
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a lisztet egy tálba tesszük és elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az egész tojást, a tojássárgáját, a zsírt, majd a megkelt élesztőt és az egészet összegyúrjuk. Ha kissé ragacsos lenne, adjunk még hozzá kevés lisztet.
Összeállítás:
A kész tésztát elfelezzük. Az egyik felét kb 25*35 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd képzeletben fentől lefelé 3 részre osztjuk és a két szélét 45 fokos szögben, lefelé haladva bevagdossuk. A közepére darált kekszet szórunk, majd egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket és a két széléről haladva, a tésztacsíkokkal befedjük a tölteléket. Egyszer a jobb oldalról hajunk rá egy csíkot, egszer a bal oldalról.
Ha végigértünk, akkor egy nagy tepsire óvatosan áttesszük a rétest, majd a másik tésztát is ugyanígy készítjük el.
Közben a sütőt 170 fokra alul-felül sütéssel bemelegítjük.
A rétesek tetejét enyhén felvert fehérjével lekenjük, majd kb 40 percig sütjük a 170 fokos sütőben.
Langyosra hűlve, szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »