Almás és túrós kígyórétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dl langyos tej
- 2 ek kristálycukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 dkg finomliszt
- csipet só
- 18 dkg puha zsír vagy 20 dkg vaj/margarin
Almás töltelék:
- kb 50-60 dkg alma
- 3 ek cukor (az almától függően)
- 1 csapott kk őrölt fahéj
- 15 g vaj/margarin
- darált keksz
Túrós töltelék:
- 40 dkg túró
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaníliás porcukor (4 ek kristálycukor 2 cs vaníliás cukorral megőrölve)
- 3 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- mazsola ízlés szerint (akár el is maradhat)
- búzadara, ha nagyon leves lenne a töltelék
- darált keksz
Tetejére:
- 1 enyhén felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
Almás töltelék:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Ha sok a leve, akkor kicsavarjuk, majd a cukorral megpároljuk. Elzárjuk alatta a lángot és beletesszük a fahéjat, vajat és addig keverjük, amíg a vaj felolvad teljesen.
Kihűtjük.
Túrós töltelék:
A túrót egy tálba öntjük és hozzáadjuk a puha vajat, a tojásokat, a vaníliás porcukrot és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a mazsolát és alaposan elkeverjük. Ha nagyon leves lenne, akkor tegyünk hozzá 1-2 ek búzadarát.
Tészta:
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a lisztet egy tálba tesszük és elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az egész tojást, a tojássárgáját, a zsírt, majd a megkelt élesztőt és az egészet összegyúrjuk. Ha kissé ragacsos lenne, adjunk még hozzá kevés lisztet.
Összeállítás:
A kész tésztát elfelezzük. Az egyik felét kb 25*35 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd képzeletben fentől lefelé 3 részre osztjuk és a két szélét 45 fokos szögben, lefelé haladva bevagdossuk. A közepére darált kekszet szórunk, majd egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket és a két széléről haladva, a tésztacsíkokkal befedjük a tölteléket. Egyszer a jobb oldalról hajunk rá egy csíkot, egszer a bal oldalról.
Ha végigértünk, akkor egy nagy tepsire óvatosan áttesszük a rétest, majd a másik tésztát is ugyanígy készítjük el.
Közben a sütőt 170 fokra alul-felül sütéssel bemelegítjük.
A rétesek tetejét enyhén felvert fehérjével lekenjük, majd kb 40 percig sütjük a 170 fokos sütőben.
Langyosra hűlve, szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »