Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás és túrós kígyórétes recept

Almás és túrós kígyórétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2 dl langyos tej
    • 2 ek kristálycukor
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 18 dkg puha zsír vagy 20 dkg vaj/margarin

    Almás töltelék:

    • kb 50-60 dkg alma
    • 3 ek cukor (az almától függően)
    • 1 csapott kk őrölt fahéj
    • 15 g vaj/margarin
    • darált keksz

    Túrós töltelék:

    • 40 dkg túró
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vaníliás porcukor (4 ek kristálycukor 2 cs vaníliás cukorral megőrölve)
    • 3 dkg vaj
    • 1 citrom reszelt héja
    • fél citrom leve
    • mazsola ízlés szerint (akár el is maradhat)
    • búzadara, ha nagyon leves lenne a töltelék
    • darált keksz

    Tetejére:

    • 1 enyhén felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Almás töltelék:

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Ha sok a leve, akkor kicsavarjuk, majd a cukorral megpároljuk. Elzárjuk alatta a lángot és beletesszük a fahéjat, vajat és addig keverjük, amíg a vaj felolvad teljesen.

    Kihűtjük.

    Túrós töltelék:

    A túrót egy tálba öntjük és hozzáadjuk a puha vajat, a tojásokat, a vaníliás porcukrot és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a mazsolát és alaposan elkeverjük. Ha nagyon leves lenne, akkor tegyünk hozzá 1-2 ek búzadarát.

    Tészta:

    A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a lisztet egy tálba tesszük és elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az egész tojást, a tojássárgáját, a zsírt, majd a megkelt élesztőt és az egészet összegyúrjuk. Ha kissé ragacsos lenne, adjunk még hozzá kevés lisztet.

    Összeállítás:

    A kész tésztát elfelezzük. Az egyik felét kb 25*35 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd képzeletben fentől lefelé 3 részre osztjuk és a két szélét 45 fokos szögben, lefelé haladva bevagdossuk. A közepére darált kekszet szórunk, majd egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket és a két széléről haladva, a tésztacsíkokkal befedjük a tölteléket. Egyszer a jobb oldalról hajunk rá egy csíkot, egszer a bal oldalról.

    Ha végigértünk, akkor egy nagy tepsire óvatosan áttesszük a rétest, majd a másik tésztát is ugyanígy készítjük el.

    Közben a sütőt 170 fokra alul-felül sütéssel bemelegítjük.

    A rétesek tetejét enyhén felvert fehérjével lekenjük, majd kb 40 percig sütjük a 170 fokos sütőben.

    Langyosra hűlve, szeletekre vágjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá