Rántásos rétes (gyors rétes) recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dl tejföl
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25-30 dkg finomliszt
Rántás:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg (sertés)zsír
Almás töltelék:
- 5-6 alma
- fehéj ízlés szerint
Túrós töltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2-3 ek búzadara
- cukor ízés szerint
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- kevés citromlé
- mazsola ízlés szerint (ha nem szeretjük, akkor el is hagyható)
Meggyes töltelék:
- 2 ü magozott meggybefőtt
- cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Először a töltelékeket készítjük el. Nekünk ebből a tészta és töltelék mennyiségből 1 szál almás és 2-2 szál túrós és meggyes rétesünk lett.
Almás töltelék:
Az almákat hámozzuk meg és reszeljük le. Egy edényben addig pároljuk, amíg a levét elfövi, közben, ha szükséges adjunk hozzá cukrot és ízlés szerint fahéjat. Ha elpárolgott a leve, akkor hűtsük ki egészen.
Túrós töltelék:
A tojásokat szétválasztjuk. A túrót összetörjük a cukrokkal, tojássárgákkal, hozzákeverjük a citrom héját és a levét, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját. Ha nagyon lágy a töltelék, akkor adjunk hozzá kevés búzadarát. Aki szereti tehet bele mazsolát is.
Meggyes töltelék:
A meggyet csepegtessük le, majd nyomkodjuk ki kissé, ha maradt még benne leve. Adjunk hozzá 2-3 ek cukrot és kevés fahéjat, majd alaposan forgassuk össze.
Rántás:
A zsírt olvasszuk fel, majd amikor már jó forró, szórjuk bele a lisztet és pár perc alatt, folyamatosan kevergetve készítünk belőle világos rántást. Hűstük ki.
Tészta:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze annyi lisztte, amivel lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk. Ha ráérünk, pihentessük a tésztát, de akár azonnal fel is használható.
Összeállítás:
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, majd rákenjük a kihűlt rántást és feltekerjük, mint a bejglit. A kész tésztát 5 egyenlő részre vágjuk. (Nekem kissé lágy volt a tészta, így fél órára betettem a hűtőbe, utána nagyon jól kezelhető lett.)
A tésztákat egyenként kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk (nem baj, ha a deszka alatta átlátszik, sőt!). A választott tölteléket rákenjük illetve rászórjuk. A túrós alá szórhatunk kevés búzadarát, ha idő közben engedett volna levet. Az almás és a meggyes töltelék alá pedig kevés zsemlemorzsát szórhatunk.
A kész réteseket tepsire sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, majd a tetejüket olvasztott zsírral lekenjük.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
A kész réteseket kicsit hűtjük, majd felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









