Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántásos rétes (gyors rétes) recept

Rántásos rétes (gyors rétes)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2 dl tejföl
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25-30 dkg finomliszt

    Rántás:

    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg (sertés)zsír

    Almás töltelék:

    • 5-6 alma
    • fehéj ízlés szerint

    Túrós töltelék:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 ek búzadara
    • cukor ízés szerint
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom héja
    • kevés citromlé
    • mazsola ízlés szerint (ha nem szeretjük, akkor el is hagyható)

    Meggyes töltelék:

    • 2 ü magozott meggybefőtt
    • cukor ízlés szerint
    • fahéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    Először a töltelékeket készítjük el. Nekünk ebből a tészta és töltelék mennyiségből 1 szál almás és 2-2 szál túrós és meggyes rétesünk lett.

    Almás töltelék:

    Az almákat hámozzuk meg és reszeljük le. Egy edényben addig pároljuk, amíg a levét elfövi, közben, ha szükséges adjunk hozzá cukrot és ízlés szerint fahéjat. Ha elpárolgott a leve, akkor hűtsük ki egészen.

    Túrós töltelék:

    A tojásokat szétválasztjuk. A túrót összetörjük a cukrokkal, tojássárgákkal, hozzákeverjük a citrom héját és a levét, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját. Ha nagyon lágy a töltelék, akkor adjunk hozzá kevés búzadarát. Aki szereti tehet bele mazsolát is.

    Meggyes töltelék:

    A meggyet csepegtessük le, majd nyomkodjuk ki kissé, ha maradt még benne leve. Adjunk hozzá 2-3 ek cukrot és kevés fahéjat, majd alaposan forgassuk össze.

    Rántás:

    A zsírt olvasszuk fel, majd amikor már jó forró, szórjuk bele a lisztet és pár perc alatt, folyamatosan kevergetve készítünk belőle világos rántást. Hűstük ki.

    Tészta:

    A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze annyi lisztte, amivel lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk. Ha ráérünk, pihentessük a tésztát, de akár azonnal fel is használható.

    Összeállítás:

    A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, majd rákenjük a kihűlt rántást és feltekerjük, mint a bejglit. A kész tésztát 5 egyenlő részre vágjuk. (Nekem kissé lágy volt a tészta, így fél órára betettem a hűtőbe, utána nagyon jól kezelhető lett.)

    A tésztákat egyenként kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk (nem baj, ha a deszka alatta átlátszik, sőt!). A választott tölteléket rákenjük illetve rászórjuk. A túrós alá szórhatunk kevés búzadarát, ha idő közben engedett volna levet. Az almás és a meggyes töltelék alá pedig kevés zsemlemorzsát szórhatunk.

    A kész réteseket tepsire sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, majd a tetejüket olvasztott zsírral lekenjük.

    200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    A kész réteseket kicsit hűtjük, majd felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá