Puha szalagos fánk recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrom, bedagasztom, majd meleg helyen letakarva a duplájára hagyom kelni (40-50 perc, a szoba hőmérsékletétől függ).
Lisztezett deszkán óvatosan átgyúrom, kb másfél ujjnyira nyújtom, egy pohár vagy bögre segítségével kiszaggatom, az ujjammal mélyedést nyomok a közepébe és újra kelni hagyom, amíg szépen megnőnek a fánkok.
Legalább 4-5 ujjnyi olajat melegítek egy lábasban, majd kis lángon, először a lyukas oldalával lefelé sütöm, majd a másik oldalát is aranybarnára sütöm. Érdemes oldalra állítva letenni őket az olajból való kiszedés után, így jobban lecsöpög a zsiradék.
Porcukorral meghintve, házi lekvárral tálalom, de finom lehet pudinggal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









