Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos-túrós csiga recept

Pudingos-túrós csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • 2 dl tej (langyos)
    • 8 dkg kristálycukor
    • 5 dkg margarin (olvasztott)
    • 1 cs instant, szárított élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 3 dl tej
    • mazsola (ízlés szerint)
    • 1 kisebb citrom lereszelt héja
    • 1 cs vanília ízű főzős pudingpor
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel futtassuk fel. A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és begyúrjuk.

    Konyharuhával letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport, majd jó sűrű pudingot főzünk szokásos módon. Ha elkészült félretesszük, de még melegen belekeverjük a botmixerrel összepépesített túrót, a mazsolát és a lereszelt citrom héját.

    A megkelt tésztát átgyúrjuk és egy sík, lisztezett felületen kb fél cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. A kihűlt töltelékkel egyenletesen megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit és kb 2 cm vastagságú szeletekre felvágjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe a csigákat egymás mellé rakosgatjuk (ne szorosan) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.

    Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá