Pudingos-túrós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 2 dl tej (langyos)
- 8 dkg kristálycukor
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- 1 cs instant, szárított élesztő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 3 dl tej
- mazsola (ízlés szerint)
- 1 kisebb citrom lereszelt héja
- 1 cs vanília ízű főzős pudingpor
- 10 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel futtassuk fel. A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és begyúrjuk.
Konyharuhával letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport, majd jó sűrű pudingot főzünk szokásos módon. Ha elkészült félretesszük, de még melegen belekeverjük a botmixerrel összepépesített túrót, a mazsolát és a lereszelt citrom héját.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és egy sík, lisztezett felületen kb fél cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. A kihűlt töltelékkel egyenletesen megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit és kb 2 cm vastagságú szeletekre felvágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe a csigákat egymás mellé rakosgatjuk (ne szorosan) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.
Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.