Pudingos-túrós csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 2 dl tej (langyos)
  • 8 dkg kristálycukor
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • 1 cs instant, szárított élesztő
  • 1 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 3 dl tej
  • mazsola (ízlés szerint)
  • 1 kisebb citrom lereszelt héja
  • 1 cs vanília ízű főzős pudingpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel futtassuk fel. A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és begyúrjuk.

Konyharuhával letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport, majd jó sűrű pudingot főzünk szokásos módon. Ha elkészült félretesszük, de még melegen belekeverjük a botmixerrel összepépesített túrót, a mazsolát és a lereszelt citrom héját.

A megkelt tésztát átgyúrjuk és egy sík, lisztezett felületen kb fél cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. A kihűlt töltelékkel egyenletesen megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit és kb 2 cm vastagságú szeletekre felvágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe a csigákat egymás mellé rakosgatjuk (ne szorosan) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.

Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.