Pudingos ökörszem recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dl tej (langyos)
- 10 dkg margarin (olvasztott)
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs instant szárított sütőélesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Töltelék:
- 1 cs vanília ízű főzős pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- almalekvár
- ribizli
Lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
Nekem 25 db lett.
A liszt közepében, 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojást, a cukrot, a sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy lágy tésztát kapjunk.
Letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük, kelesztjük.
Közben hagyományos módon megfőzzük a pudingot.
A megkelt tésztát egy lisztezett felületen átgyúrjuk és kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy (7-8 cm-es) szaggatóval kiszaggatjuk. Egy kisebb átmérőjű pohár segítségével a pohár aljával a kiszaggatott tészta közepét lenyomjuk (mélyedéseket készítünk, de legyen pereme is).
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kör alakú tésztát és mindegyiknek a belsejét megkenjük lekvárral, majd kiskanállal rákanalazzuk a pudingot. A pudingba pedig belenyomkodjuk a ribizliszemeket (tetszés szerinti darabot).
A tészta széleit lekenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.
A megsült és kihűlt péksütemény tetejét megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »