Pudingos ökörszem recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dl tej (langyos)
- 10 dkg margarin (olvasztott)
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs instant szárított sütőélesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Töltelék:
- 1 cs vanília ízű főzős pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- almalekvár
- ribizli
Lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
Nekem 25 db lett.
A liszt közepében, 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojást, a cukrot, a sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy lágy tésztát kapjunk.
Letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük, kelesztjük.
Közben hagyományos módon megfőzzük a pudingot.
A megkelt tésztát egy lisztezett felületen átgyúrjuk és kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy (7-8 cm-es) szaggatóval kiszaggatjuk. Egy kisebb átmérőjű pohár segítségével a pohár aljával a kiszaggatott tészta közepét lenyomjuk (mélyedéseket készítünk, de legyen pereme is).
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kör alakú tésztát és mindegyiknek a belsejét megkenjük lekvárral, majd kiskanállal rákanalazzuk a pudingot. A pudingba pedig belenyomkodjuk a ribizliszemeket (tetszés szerinti darabot).
A tészta széleit lekenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.
A megsült és kihűlt péksütemény tetejét megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »