Szilvásgombóc pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg szilva félbevágva
- 1 ek étkezési keményítő
- 12,5 dkg zsemlemorzsa
- 75 gr nádcukor
- 75 gr vaj
- kevés vaj a tál kikenéséhez
- fahéj
- cukor
Elkészítése:
Felolvasztjuk a 75 g vajat, és közben egy pitetálat kivajazunk. A felezett, magozott szilvát fahéjjal és ízlés szerint cukorral megszórjuk, majd egy evőkanál keményítővel összeforgatjuk, hogy a gyümölcs levét megkösse. A szilvát a kivajazott pitetálba tesszük és elegyengetjük.
A felolvasztott vajhoz hozzákeverjük a nádcukrot, majd a morzsát is, hogy egyenletes állagot kapjunk. Ezt a morzsás keveréket a szilvára halmozzuk, és 180-190°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk kihűlni, hogy a morzsás réteg megszilárduljon. Ez a sütemény más gyümölcsökkel is elkészíthető, így szezonálisan variálható!
Jó tanácsok:
- Keményítő használata: A keményítő segít felszívni a gyümölcs levét, így a sütemény nem lesz túl nedves.
- Variációk: Készíthetjük más gyümölcsökkel is, például almával, körtével vagy őszibarackkal.
Tipp:
Ha te is a szilva és a prézli miatt eszed a szilvás gombócot (na jó, kicsit a tésztájáért is), akkor ez a pite tökéletes választás lesz számodra! Ripsz-ropsz összedobható, és határozottan gyorsabban elkészül, mint a hagyományos szilvás gombóc. Egyszerű, de nagyszerű alternatíva, ami ugyanolyan ízélményt nyújt, de kevesebb időráfordítással!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »