Hozzávalók:
Elkészítése:
Felolvasztjuk a 75 g vajat, és közben egy pitetálat kivajazunk. A felezett, magozott szilvát fahéjjal és ízlés szerint cukorral megszórjuk, majd egy evőkanál keményítővel összeforgatjuk, hogy a gyümölcs levét megkösse. A szilvát a kivajazott pitetálba tesszük és elegyengetjük.
A felolvasztott vajhoz hozzákeverjük a nádcukrot, majd a morzsát is, hogy egyenletes állagot kapjunk. Ezt a morzsás keveréket a szilvára halmozzuk, és 180-190°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk kihűlni, hogy a morzsás réteg megszilárduljon. Ez a sütemény más gyümölcsökkel is elkészíthető, így szezonálisan variálható!
Ha te is a szilva és a prézli miatt eszed a szilvás gombócot (na jó, kicsit a tésztájáért is), akkor ez a pite tökéletes választás lesz számodra! Ripsz-ropsz összedobható, és határozottan gyorsabban elkészül, mint a hagyományos szilvás gombóc. Egyszerű, de nagyszerű alternatíva, ami ugyanolyan ízélményt nyújt, de kevesebb időráfordítással!