Sütőtök pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 18 dkg finomliszt
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 50 g nádcukor
- 15 dkg margarin
- csipet só
Töltelék:
- 40 dkg sütőtök megsütve
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg nádcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál gyömbérpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- csipet só
- 1 kávéskanál vanília kivonat
Tetejére:
- 5 dkg olvasztott csoki
Elkészítése:
A lisztet a kakaóporral átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a margarint és összedolgozzuk. Becsomagoljuk és hűtőben kb 1órát pihentetjük.
A sütőt elömelegítjük 190 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy 26 cm-es kapcsos tortaformába vagy piteformába tesszük. Elegyengetjük az alján és a szélén is. Villával megszurkáljuk. 190 fokon légkeveréses sütőben 10 percet sütjük.
Amíg sül, addig a sütőtök velőt kimérjük és villával pépesítjük, majd hozzáadjuk a fűszereket. A mascarponéhoz hazzáadjuk a tojásokat és a cukrot, majd a sűtötökpürét is. Ráöntjük a tésztára kb 30 percig sütjük.
Ha kihűlt a pite, olvasztott csokival díszitjük.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.