Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet a kakaóporral átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a margarint és összedolgozzuk. Becsomagoljuk és hűtőben kb 1órát pihentetjük.
A sütőt elömelegítjük 190 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy 26 cm-es kapcsos tortaformába vagy piteformába tesszük. Elegyengetjük az alján és a szélén is. Villával megszurkáljuk. 190 fokon légkeveréses sütőben 10 percet sütjük.
Amíg sül, addig a sütőtök velőt kimérjük és villával pépesítjük, majd hozzáadjuk a fűszereket. A mascarponéhoz hazzáadjuk a tojásokat és a cukrot, majd a sűtötökpürét is. Ráöntjük a tésztára kb 30 percig sütjük.
Ha kihűlt a pite, olvasztott csokival díszitjük.
Jó étvágyat!