Kókuszkérges meggyespite recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tészta:
- kb 3/4 kg fejtett meggy
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- pici só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 1 tasak sütőpor
Máz:
- 3 teáskanál méz
- 12 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 3 evőkanál tej
Elkészítése:
20 dkg cukrot kikeverünk 5 tojással és a vaníliás cukorral, majd lassan hozzáadagoljuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a 20 dkg margarint.
A meggy 3/4 részét belemixereljük a masszába. Kikent-kilisztezett tepsibe öntjük és a megmaradt meggyet rászórjuk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük.
Közben a mézet, 10 dkg cukrot, 10 dkg margarint,tejet felolvasztjuk majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
Ezt a masszát foltokban a tészta tetejére halmozzuk. A sütit ugyanazon a hőfokon további 20 perc alatt készre sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihülni,végül kockára vágjuk és tálcán kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.