Kígyó pite recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- pár szelet sonka vagy akármilyen felvágott
- 10-15 dkg trappista sajt vagy bármilyen másfajta összedarabolva)
- 10 dkg darabolt, lesütött bacon
- kápia paprika feldarabolva (opcionális, de nagyon jó ízt ad neki!!!)
- (esetleg mehet bele darabolt olívabogyó, stb.)
Szóráshoz:
- lenmag
Elkészítése:
A leveles tésztát kicsomagoljuk, majd hosszában három egyforma csíkra vágjuk. Akár derelyevágót, akár kést használunk, a vágás módja nem számít, mert a szélek nem lesznek láthatók.
A csíkokra elosztjuk a tölteléket, majd mindegyiket hosszában feltekerjük. Nem húzzuk túl szorosra, hogy a tészta ne szakadjon ki, de az illesztéseknél kissé összecsípjük. Ha nem tapadna össze, egy kis tejjel átkenjük az illesztés mentén.
Egy 20-22 cm-es sütőformát kibélelünk, és a feltekert csíkokat spirál alakban egymás mellé helyezzük. A tetejét tejjel megkenjük, majd megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal vagy mákszemekkel.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a tésztát körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha szükséges, a formából kiemelve további 10 percig sütjük, hogy teljesen átsüljön. Forrón, szeletekre vágva kínáljuk, de csíkokra tördelve is tálalhatjuk. Hidegen is nagyon ízletes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »