Hozzávalók:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A leveles tésztát kicsomagoljuk, majd hosszában három egyforma csíkra vágjuk. Akár derelyevágót, akár kést használunk, a vágás módja nem számít, mert a szélek nem lesznek láthatók.
A csíkokra elosztjuk a tölteléket, majd mindegyiket hosszában feltekerjük. Nem húzzuk túl szorosra, hogy a tészta ne szakadjon ki, de az illesztéseknél kissé összecsípjük. Ha nem tapadna össze, egy kis tejjel átkenjük az illesztés mentén.
Egy 20-22 cm-es sütőformát kibélelünk, és a feltekert csíkokat spirál alakban egymás mellé helyezzük. A tetejét tejjel megkenjük, majd megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal vagy mákszemekkel.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a tésztát körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha szükséges, a formából kiemelve további 10 percig sütjük, hogy teljesen átsüljön. Forrón, szeletekre vágva kínáljuk, de csíkokra tördelve is tálalhatjuk. Hidegen is nagyon ízletes!