Álom finom túrós pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 30*33 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 1 cs sütőpor
- 1-2 ek tejföl, ha szükséges
Töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére, majd villával megszurkáljuk.
A töltelékhez a túrót, cukrot, citrom héját, tojássárgákat, tejfölt és a pudingport és a vanília aromát alaposan kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
A túrókrémet a tepsiben lévő tésztára simítjuk és befedjük a másik kinyújtott tésztával. Mivel a tészta nagyon könnyen szakad, törik ezért célszerű egy akkora sütőpapírt levágni, amekkora a tepsink és azon kinyújtani, majd annak segítségével fárordítani a túrós krémre.
170 fokra melegített sütőben kb 40-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Miután teljesen kihűlt, akkor szeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk. Ízlés szerint a krémbe keverhetünk mazsolát és vaníliát is.