Alap pitetészta recept
Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg vaj
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- lehet alma (kb 3-4 alma hámozva, reszelve, ízlés szerint fahéj és cukor)
- lehet meggy (akár pudinggal felfőzve, vagy befőtt lecsepegtetve)
- lehet túró (kb 45 dkg, ízlés szerint cukor, citromhéj, mazsola, kevés tejföl)
Tetejére:
- 1 enyhén felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el, ki mit szeretne beletölteni. Ha felfőztük az almát vagy a meggyet, akkor hagyjuk kihűlni.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk sütőpor, a tojásokat, sót és a cukrot, majd alaposan összegyúrjuk.
Két részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, nagyobbra, mint a forma, majd beleigazítjuk a sütőformába úgy, hogy legyen pereme.
Kevés darált kekszet szórunk a lapra és ráterítjük egyenletesen a tölteléket.
A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd rátesszük a formára és börbevágjuk vagy sodrófával végiggurítunk rajta, így a széle, ami nem kell le fog esni.
A leeső darabokat összegyúrjuk és ízlés szerint díszítjük vele a pite tetejét. Készíthetünk rácsot, különböző mintákat vagy a szélére csíkot.
Felvert tojással lekenjük, majd négány helyen megszurkáljuk.
180 fokra melegített sütőben kb 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










