Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alap pitetészta recept

Alap pitetészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 12 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg vaj
    • 1 teáskanál sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • lehet alma (kb 3-4 alma hámozva, reszelve, ízlés szerint fahéj és cukor)
    • lehet meggy (akár pudinggal felfőzve, vagy befőtt lecsepegtetve)
    • lehet túró (kb 45 dkg, ízlés szerint cukor, citromhéj, mazsola, kevés tejföl)

    Tetejére:

    • 1 enyhén felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Először a tölteléket készítjük el, ki mit szeretne beletölteni. Ha felfőztük az almát vagy a meggyet, akkor hagyjuk kihűlni.

    A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk sütőpor, a tojásokat, sót és a cukrot, majd alaposan összegyúrjuk.

    Két részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, nagyobbra, mint a forma, majd beleigazítjuk a sütőformába úgy, hogy legyen pereme.

    Kevés darált kekszet szórunk a lapra és ráterítjük egyenletesen a tölteléket.

    A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd rátesszük a formára és börbevágjuk vagy sodrófával végiggurítunk rajta, így a széle, ami nem kell le fog esni.

    A leeső darabokat összegyúrjuk és ízlés szerint díszítjük vele a pite tetejét. Készíthetünk rácsot, különböző mintákat vagy a szélére csíkot.

    Felvert tojással lekenjük, majd négány helyen megszurkáljuk.

    180 fokra melegített sütőben kb 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá