Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskóta alap bohém mintával recept

Piskóta alap bohém mintával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 300 g finomliszt
    • 2,5 tk sütőpor
    • 1/4 tk só
    • 4 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g porcukor
    • 115 g margarin
    • 250 ml tej
    • 3 ek vaníliaaroma
    • 3 ek olaj

    Ha mintázni szeretnénk:

    • bármilyen ételfesték
    • saslikpálca

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Két 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki.

    Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig, amíg a hab duplájára nő és kifehéredik.

    Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.

    Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle. A habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább, ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.

    A tésztát két formába töltjük, ezután ha mintázni szeretnénk, cseppentsünk bele szétszórva pár csepp ételfestéket, kuszáljuk szét a pálcával, majd a közepéből indulva húzgáljunk ki a szélei felé hosszú sugarakat. Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt.

    160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.

    Előfordulhat az alulról erősebben sugárzó hőtől, hogy alulról befelé púposodik a piskóta alja, ilyenkor ne essünk pánikba, csak tetejével lefelé helyezzük sütőpapírra és tegyünk rá nehezéknek egy tányért, így hagyjuk hűlni. A puklinak nyoma sem lesz!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá