Pihe-puha túrógombóc recept
Hozzávalók:
- 1 kg túró
- 2 ek búzadara
- 2 ek liszt
- 4 ek étolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek zsemlemorzsa
Hempergetéshez:
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 4 dkg vaj
Tálaláshoz:
- 3 dl tejföl
- porcukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A túrót a búzadarával jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a tojást és 2 ek zsemlemorzsát. (A sorrendet mindenképp tartsuk be!)
Alaposan összegyúrjuk minden hozzávalóval. Hűtőbe tesszük, és legalább fél órát pihentetjük.
Egy lábasban vizet forralunk, majd nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a forró vízbe tesszük. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár percet főzzük, végül kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Morzsa készítése:
4 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Rátesszük a zsemlemorzsát, és figyelve, kevergetve megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet!
Tálaláskor vaníliás porcukorral kikevert tejföllel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »










