Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pihe-puha túrógombóc recept

Pihe-puha túrógombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg túró
    • 2 ek búzadara
    • 2 ek liszt
    • 4 ek étolaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek zsemlemorzsa

    Hempergetéshez:

    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 4 dkg vaj

    Tálaláshoz:

    • 3 dl tejföl
    • porcukor ízlés szerint
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A túrót a búzadarával jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a tojást és 2 ek zsemlemorzsát. (A sorrendet mindenképp tartsuk be!)

    Alaposan összegyúrjuk minden hozzávalóval. Hűtőbe tesszük, és legalább fél órát pihentetjük.

    Egy lábasban vizet forralunk, majd nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a forró vízbe tesszük. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár percet főzzük, végül kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

    Morzsa készítése:

    4 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Rátesszük a zsemlemorzsát, és figyelve, kevergetve megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet!

    Tálaláskor vaníliás porcukorral kikevert tejföllel kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá