Pihe-puha túrógombóc recept

Hozzávalók:
- 1 kg túró
- 2 ek búzadara
- 2 ek liszt
- 4 ek étolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek zsemlemorzsa
Hempergetéshez:
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 4 dkg vaj
Tálaláshoz:
- 3 dl tejföl
- porcukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A túrót a búzadarával jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a tojást és 2 ek zsemlemorzsát. (A sorrendet mindenképp tartsuk be!)
Alaposan összegyúrjuk minden hozzávalóval. Hűtőbe tesszük, és legalább fél órát pihentetjük.
Egy lábasban vizet forralunk, majd nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a forró vízbe tesszük. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár percet főzzük, végül kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Morzsa készítése:
4 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Rátesszük a zsemlemorzsát, és figyelve, kevergetve megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet!
Tálaláskor vaníliás porcukorral kikevert tejföllel kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »