Pihe-puha túrógombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 2 ek búzadara
  • 2 ek liszt
  • 4 ek étolaj
  • 1 tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa

Hempergetéshez:

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dkg vaj

Tálaláshoz:

  • 3 dl tejföl
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A túrót a búzadarával jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a tojást és 2 ek zsemlemorzsát. (A sorrendet mindenképp tartsuk be!)

Alaposan összegyúrjuk minden hozzávalóval. Hűtőbe tesszük, és legalább fél órát pihentetjük.

Egy lábasban vizet forralunk, majd nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a forró vízbe tesszük. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár percet főzzük, végül kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Morzsa készítése:

4 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Rátesszük a zsemlemorzsát, és figyelve, kevergetve megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet!

Tálaláskor vaníliás porcukorral kikevert tejföllel kínáljuk.