Hozzávalók:
Hempergetéshez:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A túrót a búzadarával jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a tojást és 2 ek zsemlemorzsát. (A sorrendet mindenképp tartsuk be!)
Alaposan összegyúrjuk minden hozzávalóval. Hűtőbe tesszük, és legalább fél órát pihentetjük.
Egy lábasban vizet forralunk, majd nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a forró vízbe tesszük. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár percet főzzük, végül kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
4 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Rátesszük a zsemlemorzsát, és figyelve, kevergetve megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet!
Tálaláskor vaníliás porcukorral kikevert tejföllel kínáljuk.