Ribizlis szívek recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tönkölybúzaliszt, vagy finom liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk só
- 0,5 dl tej
- ribizli lekvár
Elkészítése:
Langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
Lisztben elkeverjük a sót, maradék cukrot, hozzáadjuk a tejszínt, tojást, kidagasztjuk, mikor már szépen elválik az edény oldalától beledolgozzuk az olvasztott vajat.
Kelesztő tálban duplájára kelesztjük majd munkalapon átgyúrjuk, enyhén lisztezett felületen nagyra kinyújtjuk.
Megkenjük vastagon ribizli lekvárral, két oldalról középre haladva felcsavarjuk, 3 cm-es darabokra felvágjuk-dupla csiga lett.
A két csiga találkozásánál kihúzzuk a tésztát így lest szív forma.
Sütőpapírral leterített sütőlapon még 35 percet kelesztjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »