Ribizlis szívek recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tönkölybúzaliszt, vagy finom liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk só
- 0,5 dl tej
- ribizli lekvár
Elkészítése:
Langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
Lisztben elkeverjük a sót, maradék cukrot, hozzáadjuk a tejszínt, tojást, kidagasztjuk, mikor már szépen elválik az edény oldalától beledolgozzuk az olvasztott vajat.
Kelesztő tálban duplájára kelesztjük majd munkalapon átgyúrjuk, enyhén lisztezett felületen nagyra kinyújtjuk.
Megkenjük vastagon ribizli lekvárral, két oldalról középre haladva felcsavarjuk, 3 cm-es darabokra felvágjuk-dupla csiga lett.
A két csiga találkozásánál kihúzzuk a tésztát így lest szív forma.
Sütőpapírral leterített sütőlapon még 35 percet kelesztjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »