Ribizlis szívek recept
Hozzávalók:
- 50 dkg tönkölybúzaliszt, vagy finom liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 tk só
- 0,5 dl tej
- ribizli lekvár
Elkészítése:
Langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
Lisztben elkeverjük a sót, maradék cukrot, hozzáadjuk a tejszínt, tojást, kidagasztjuk, mikor már szépen elválik az edény oldalától beledolgozzuk az olvasztott vajat.
Kelesztő tálban duplájára kelesztjük majd munkalapon átgyúrjuk, enyhén lisztezett felületen nagyra kinyújtjuk.
Megkenjük vastagon ribizli lekvárral, két oldalról középre haladva felcsavarjuk, 3 cm-es darabokra felvágjuk-dupla csiga lett.
A két csiga találkozásánál kihúzzuk a tésztát így lest szív forma.
Sütőpapírral leterített sütőlapon még 35 percet kelesztjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










