Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros-mogyorókrémes croissant recept

Lekváros-mogyorókrémes croissant
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt (kb 15 púpos evőkanál)
    • 15 dkg vaj
    • csipet só
    • 2 ek cukor plusz 1 kk cukor az élesztőhöz)
    • 2 dkg friss élesztő vagy 1 tasak szárított élesztő
    • 2 dl tej
    • 1 tojás

    Töltelékhez:

    • bármilyen savanykásabb lekvár
    • mogyorókrém

    Kenéshez:

    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

    A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a vajjal, a tojással, az élesztős tejjel, kevés sóval és a cukorral. A tésztát jól kidolgozzuk (hólyagosra és, hogy elváljon a táltól), majd letakarva kb 1 óra alatt megkelesztjük.

    Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, két egyenlő részre osztjuk. Mindkettő cipót vékony kör alakúra nyújtjuk, 12 egyforma háromszögekké vágjuk, megkenjük mogyorókrémmel az egyik háromszöget, aztán lekvárral a másikat és így tovább. A mogyorókrémes háromszögre ráhelyezzük a lekvárosat és együtt a kettőt feltekerjük a széles, felső felétől kezdve.

    A másik cipóval ugyanígy járunk el, tehát 12 db croissant-ot fogunk kapni.

    A sütiket kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 175-180 fokon kb 25-30 percig sütjük.

    Amikor kezd pirulni, a vaníliás tejjel locsoljuk vagy kenjük meg mindegyiknek a tetejét és tegyük vissza a sütőbe, amíg teljesen kész nem lesz.

    Porcukorral meghintve tálaljuk. Másnap is nagyon finom, puha volt, de jó is volt a reggeli kávéhoz!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek