Hernyókifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag élesztő (7g)
- 3 dl tej
- 2 kk só
- 2 kk cukor
- 2 ek zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A lisztbe elkeverjük a sót, a tejet langyosítjuk, mehet bele a cukor, élesztő végül a zsír (ha túl lágy lenne, adjunk még hozzá valamennyi lisztet).
Összedolgozzuk, dagasztjuk a tésztát, majd letakarva pihentetjük kb 30 percig.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra, majd tetszés szerinti kisebb daraboka vágjuk és a tetejét bevagdossuk.
Mindegyik közepére virslit teszünk, feltekerjük, majd újabb 15 perc pihentetés következik.
Lekenjük tojással és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszü és szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »