Hernyókifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag élesztő (7g)
- 3 dl tej
- 2 kk só
- 2 kk cukor
- 2 ek zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A lisztbe elkeverjük a sót, a tejet langyosítjuk, mehet bele a cukor, élesztő végül a zsír (ha túl lágy lenne, adjunk még hozzá valamennyi lisztet).
Összedolgozzuk, dagasztjuk a tésztát, majd letakarva pihentetjük kb 30 percig.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra, majd tetszés szerinti kisebb daraboka vágjuk és a tetejét bevagdossuk.
Mindegyik közepére virslit teszünk, feltekerjük, majd újabb 15 perc pihentetés következik.
Lekenjük tojással és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszü és szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »