Hájas sütemények recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg háj
- 60 dkg finomliszt
- 2 ek fehér bor vagy 1 ek ecet
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 mk cukor
- 1-2 ek tejföl
- 1 tk só
- szódavíz
Elkészítése:
A ledarált hájat 1 ek fehér borral vagy ecettel jól kidolgozzuk, majd 10 dkg liszttel összegyúrjuk,hidegre tesszük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet,majd bele öntjük az élesztős tejet, az 1 db tojást is bele ütjük, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, és annyi szódavízzel dolgozzuk ki szép hólyagosra, hogy rétestésztaszerű állaga legyen a tésztának.
A tésztát téglalap alakúra sodorjuk,rá kenjük a lisztes hájat. 4 részbe hajtogatjuk, még háromszor megismételjük 20 percenként.
Almarózsa készítése:
Az almát meghámozzuk,vékonyabb szeletekre vágjuk,majd cukros,fahéjas,egy kicsi citromlé hozzáadásával vízben megpároljuk. Csak annyira,hogy majd hajlítható legyen.
A kisodort tésztából 5 cm szélességű,kb 15-20 cm-es csíkokat vágunk.
Az alma szeleteket rátesszük,fahéjas cukorral megszórjuk és feltekerjük.
Kiolajozott muffin sütőbe tesszük és szép aranysárgára sütjük.
Diós rózsa:
A darált diót ízlés szerint cukrozzuk,reszelt citromhéjjal ízesítjük,egy kevés tejjel összekeverjük,hogy összeálljon a töltelék. A kisodort tésztából 1 rózsához 5 db korongot szúrtam pogácsaszaggatóval.
A korongokat egyenként összefogtam,szirom alakban,a szirmok mellé tettem a diós töltelékből.
Muffin sütőben sütöttem.
Lekváros :
Linzer szaggatóval kiszúrtam,minden 2. közepét szív,csillag,gyűszű formával kiszúrtam. Az alsó egész korongot vízzel lekentem,a kiszúrt formájú tésztát rátettem és így sütöttem.
Kivajazott sütőlemezre sorakoztattam. Szép világosra sütöttem. Vaníliás porcukorral megszórtam.
A kiszúrt üregekbe baracklekvárt csepegtettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »