Glutén és laktózmentes kakaós csiga recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g gluténmentes liszt (all purpose)
- 70 g barnacukor vagy sima cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 csomag porélesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 40 g puha margarin
- 450 ml langyos, laktózmentes tej
- fél citrom reszelt héja
- 2 csipet só
A töltelékhez:
- 200 g olvasztott, laktózmentes vaj
- 200 g porcukor
- ízlés szerint cukrozatlan kakaópor, de minimum 100 g
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a sót, az instant élesztőt tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet és beleütjük a tojást és pár percig dagasztjuk. Hozzáadjuk az olajat, majd addig dagasztjuk, míg szépen összeáll.
Meleg helyen, letakarva 50 percig hagyjuk kelni.
Miután megkelt, liszttel vékonyan szórt deszkán kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és rászitáljuk a porcukor és a kakaópor keverékét. Feltekerjük a tésztát és éles késsel kb 2 ujjnyi vastagra vágjuk a csigákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ott még hagyjuk 10 percig kelni, majd 20 percre 175 fokos sütőbe tesszük.
20 perc után kivesszük, meglocsoljuk a meleg vaníliás cukros tejjel és még 3 percre visszatesszük a sütőbe.
Tipp:
Amint a csigák langyosra hűlnek, érdemes őket bélelt fém dobozban lefedni hogy ne száradjanak ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »