Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Glutén és laktózmentes kakaós csiga recept

Glutén és laktózmentes kakaós csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 500 g gluténmentes liszt (all purpose)
    • 70 g barnacukor vagy sima cukor
    • 10 g vaníliás cukor
    • 1 csomag porélesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 40 g puha margarin
    • 450 ml langyos, laktózmentes tej
    • fél citrom reszelt héja
    • 2 csipet só

    A töltelékhez:

    • 200 g olvasztott, laktózmentes vaj
    • 200 g porcukor
    • ízlés szerint cukrozatlan kakaópor, de minimum 100 g

    Elkészítése:

    A lisztet, a cukrot, a sót, az instant élesztőt tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet és beleütjük a tojást és pár percig dagasztjuk. Hozzáadjuk az olajat, majd addig dagasztjuk, míg szépen összeáll.

    Meleg helyen, letakarva 50 percig hagyjuk kelni.

    Miután megkelt, liszttel vékonyan szórt deszkán kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és rászitáljuk a porcukor és a kakaópor keverékét. Feltekerjük a tésztát és éles késsel kb 2 ujjnyi vastagra vágjuk a csigákat.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ott még hagyjuk 10 percig kelni, majd 20 percre 175 fokos sütőbe tesszük.

    20 perc után kivesszük, meglocsoljuk a meleg vaníliás cukros tejjel és még 3 percre visszatesszük a sütőbe.

    Tipp:

    Amint a csigák langyosra hűlnek, érdemes őket bélelt fém dobozban lefedni hogy ne száradjanak ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá