Glutén és laktózmentes kakaós csiga recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g gluténmentes liszt (all purpose)
- 70 g barnacukor vagy sima cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 csomag porélesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 40 g puha margarin
- 450 ml langyos, laktózmentes tej
- fél citrom reszelt héja
- 2 csipet só
A töltelékhez:
- 200 g olvasztott, laktózmentes vaj
- 200 g porcukor
- ízlés szerint cukrozatlan kakaópor, de minimum 100 g
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a sót, az instant élesztőt tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet és beleütjük a tojást és pár percig dagasztjuk. Hozzáadjuk az olajat, majd addig dagasztjuk, míg szépen összeáll.
Meleg helyen, letakarva 50 percig hagyjuk kelni.
Miután megkelt, liszttel vékonyan szórt deszkán kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és rászitáljuk a porcukor és a kakaópor keverékét. Feltekerjük a tésztát és éles késsel kb 2 ujjnyi vastagra vágjuk a csigákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ott még hagyjuk 10 percig kelni, majd 20 percre 175 fokos sütőbe tesszük.
20 perc után kivesszük, meglocsoljuk a meleg vaníliás cukros tejjel és még 3 percre visszatesszük a sütőbe.
Tipp:
Amint a csigák langyosra hűlnek, érdemes őket bélelt fém dobozban lefedni hogy ne száradjanak ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »