Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a sót, az instant élesztőt tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet és beleütjük a tojást és pár percig dagasztjuk. Hozzáadjuk az olajat, majd addig dagasztjuk, míg szépen összeáll.
Meleg helyen, letakarva 50 percig hagyjuk kelni.
Miután megkelt, liszttel vékonyan szórt deszkán kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és rászitáljuk a porcukor és a kakaópor keverékét. Feltekerjük a tésztát és éles késsel kb 2 ujjnyi vastagra vágjuk a csigákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ott még hagyjuk 10 percig kelni, majd 20 percre 175 fokos sütőbe tesszük.
20 perc után kivesszük, meglocsoljuk a meleg vaníliás cukros tejjel és még 3 percre visszatesszük a sütőbe.
Amint a csigák langyosra hűlnek, érdemes őket bélelt fém dobozban lefedni hogy ne száradjanak ki.