Extra puha kakaós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 400 g finomliszt
- 25 g élesztő
- 50 g kristálycukor
- 250 ml tej
- csipet só
- 100 ml étolaj
Töltelék:
- olaj vagy olvasztott vaj
- cukrozott kakaópor
Kenéshez:
- 1,5 dl cukrozatlan habtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A cukrozott, langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt. Jól összekeverjük, dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk vékonyra, megkenjük olajjal vagy vajjal és megszórjuk bőven kakaóporral. Szorosan feletekerjük, majd kb ujjnyi vastagra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepire tesszük a csigákat egymástól távolabb.
A másik tésztával is így járunk el.
Kelesztés nélkül betoljuk a csigákat a sütőbe.
Közben a tejszínben elkeverjük a tojást. 10-12 perc után kivesszük a csigákat és alaposan meglocsoljuk, ecsettel rákenjük a tejszínes-tojásos masszát, majd visszatoljuk a sütőben és szép pirosra sütjük. A tejszínes-tojásos kenéstől lesz igazán szaftos, puha.
Ha a tésztát egyben nyújtjuk ki és készítjük el, akkor nagyobb csigákat kapunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »