Extra puha kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 400 g finomliszt
- 25 g élesztő
- 50 g kristálycukor
- 250 ml tej
- csipet só
- 100 ml étolaj
Töltelék:
- olaj vagy olvasztott vaj
- cukrozott kakaópor
Kenéshez:
- 1,5 dl cukrozatlan habtejszín
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A cukrozott, langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt. Jól összekeverjük, dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk vékonyra, megkenjük olajjal vagy vajjal és megszórjuk bőven kakaóporral. Szorosan feletekerjük, majd kb ujjnyi vastagra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepire tesszük a csigákat egymástól távolabb.
A másik tésztával is így járunk el.
Kelesztés nélkül betoljuk a csigákat a sütőbe.
Közben a tejszínben elkeverjük a tojást. 10-12 perc után kivesszük a csigákat és alaposan meglocsoljuk, ecsettel rákenjük a tejszínes-tojásos masszát, majd visszatoljuk a sütőben és szép pirosra sütjük. A tejszínes-tojásos kenéstől lesz igazán szaftos, puha.
Ha a tésztát egyben nyújtjuk ki és készítjük el, akkor nagyobb csigákat kapunk.