Expressz croissant recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először a vajat áthelyezzük a hűtőből a fagyasztóba, hogy jól megdermedjen. A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a tejet, a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
Ezután hozzáadjuk az olajat, a tojásokat és a sót, majd alaposan kidagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény falától. Ha gyors kelesztőnk van, gyorsan a duplájára kel; ha nincs, akkor kb. 40-45 percet hagyjuk kelni, amíg a térfogata megnő.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és minden darabot gömbölyítünk. Letakarva pihentetjük 20 percig. Ezután minden cipót egyenként kilapítunk. Az első cipóra ráreszeljük a vaj egyhetedét, majd ráhelyezzük a következő kilapított cipót, újra vajat reszelünk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az utolsó cipó kivételével minden rétegre kerül vaj. Az utolsó réteg vaj nélkül marad.
A tésztát kicsit összenyomjuk, majd ismét 10 percig pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett felületen kb. fél méteres kör alakúra nyújtjuk, majd 12-16 cikkre vágjuk. A cikkek hosszabbik végére helyezünk egy darabka sajtot (amit akár baconbe is tekerhetünk), majd feltekerjük a kifliket. Egyes kiflikbe csak sajt kerülhet, másokba simán csak tészta vagy hosszában elhelyezett bacon.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól távol, mivel még nőni fognak. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha reggel szeretnénk frissen sütni, helyezzük őket egy tálcára egymástól távol, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe. Reggel, sütés előtt vegyük ki a hűtőből, hogy legyen idejük kissé átmelegedni a sütés előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »