Expressz croissant recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először a vajat áthelyezzük a hűtőből a fagyasztóba, hogy jól megdermedjen. A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a tejet, a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
Ezután hozzáadjuk az olajat, a tojásokat és a sót, majd alaposan kidagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény falától. Ha gyors kelesztőnk van, gyorsan a duplájára kel; ha nincs, akkor kb. 40-45 percet hagyjuk kelni, amíg a térfogata megnő.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és minden darabot gömbölyítünk. Letakarva pihentetjük 20 percig. Ezután minden cipót egyenként kilapítunk. Az első cipóra ráreszeljük a vaj egyhetedét, majd ráhelyezzük a következő kilapított cipót, újra vajat reszelünk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az utolsó cipó kivételével minden rétegre kerül vaj. Az utolsó réteg vaj nélkül marad.
A tésztát kicsit összenyomjuk, majd ismét 10 percig pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett felületen kb. fél méteres kör alakúra nyújtjuk, majd 12-16 cikkre vágjuk. A cikkek hosszabbik végére helyezünk egy darabka sajtot (amit akár baconbe is tekerhetünk), majd feltekerjük a kifliket. Egyes kiflikbe csak sajt kerülhet, másokba simán csak tészta vagy hosszában elhelyezett bacon.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól távol, mivel még nőni fognak. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha reggel szeretnénk frissen sütni, helyezzük őket egy tálcára egymástól távol, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe. Reggel, sütés előtt vegyük ki a hűtőből, hogy legyen idejük kissé átmelegedni a sütés előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »