Expressz croissant recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először a vajat áthelyezzük a hűtőből a fagyasztóba, hogy jól megdermedjen. A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a tejet, a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
Ezután hozzáadjuk az olajat, a tojásokat és a sót, majd alaposan kidagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény falától. Ha gyors kelesztőnk van, gyorsan a duplájára kel; ha nincs, akkor kb. 40-45 percet hagyjuk kelni, amíg a térfogata megnő.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és minden darabot gömbölyítünk. Letakarva pihentetjük 20 percig. Ezután minden cipót egyenként kilapítunk. Az első cipóra ráreszeljük a vaj egyhetedét, majd ráhelyezzük a következő kilapított cipót, újra vajat reszelünk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az utolsó cipó kivételével minden rétegre kerül vaj. Az utolsó réteg vaj nélkül marad.
A tésztát kicsit összenyomjuk, majd ismét 10 percig pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett felületen kb. fél méteres kör alakúra nyújtjuk, majd 12-16 cikkre vágjuk. A cikkek hosszabbik végére helyezünk egy darabka sajtot (amit akár baconbe is tekerhetünk), majd feltekerjük a kifliket. Egyes kiflikbe csak sajt kerülhet, másokba simán csak tészta vagy hosszában elhelyezett bacon.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól távol, mivel még nőni fognak. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha reggel szeretnénk frissen sütni, helyezzük őket egy tálcára egymástól távol, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe. Reggel, sütés előtt vegyük ki a hűtőből, hogy legyen idejük kissé átmelegedni a sütés előtt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »