Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Legényfogó reggeli recept

Legényfogó reggeli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 pár debreceni kolbász
    • 4 szelet füstölt kolozsvári szalonna
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 TV paprika
    • 2 közepes paradicsom
    • 6 szelet (PurPur) kenyér
    • 1 evőkanál genovai bazsalikom pesztó
    • 2 dkg cheddar sajt
    • bors
    • törött paprika
    • 1 evőkanál sertészsír

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

    A kenyereket megkenjük a bazsalikom pesztóval és sütőpapírral bélelt tepsin betoljuk a sütőbe és 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a héja ropog, a teteje puha. Ha kész, kivesszük a sütőből és a reszelt cheddar sajtot elosztjuk a tetejükön.

    Egy serpenyőt nagyon alacsony hőfokon melegíteni kezdünk, addig a szalonnákat bevagdossuk a közepükig (kakastaréj), és az előmelegített serpenyőn, lassú tűzön pirosra, a bőrét ropogósra sütjük. Ha kész, kiemeljük és két tányérra szétosztjuk.

    Ha kell, pótoljunk alá zsiradékot. Ha van elég hely a serpenyőben, akkor a debreceni kolbászokat süthetjük a szalonnával együtt.

    Amikor elkészültek, akkor jól átsült tükörtojást készítünk a serpenyőben a kolozsvári szalonna zsírján. A tükörtojások tetejét frissen őrölt borssal, törött paprikával, ízlés szerint sóval ízesítjük, díszítjük.

    A TV paprikát és paradicsomot megmossuk, a paprikát kicsumázzuk és négy hasábba vágjuk, a paradicsomokat szintén egyenként négy karikára vágjuk fel.

    A megmaradt zsiradékon megpirítjuk, ha kell a zsiradékot pótoljuk és a tányérokra elosztjuk. Ízlés szerint fűszerezhető sóval, borssal, bazsalikommal.

    Az elkészült, akkor a bazsalikom pesztós pirítóssal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá