Almás táska recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg leveles tészta
- 1 kg alma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kissé kinyomkodjuk, majd egy edénybe téve megpároljuk.
Az alma felfogott levét elkeverjük a vaníliás pudinggal és amikor az alma megpárolódott, akkor hozzáadjuk a cukrot, őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük, majd ráöntjük az almalével elkevert pudingport és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A tésztát kinyújtjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.
A tészta egyik felére halmokat teszünk a töltelékből, a másik felét ferdén 2-3 helyen bemvágjuk. A tészta széleit megkenjük tojásfehérjével és összehajtjuk, a széleket jól lenyomkodjuk.
Kívülről körbekenjük tojássárgájával, majd tepsire sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »