Almás táska recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,5 kg leveles tészta
- 1 kg alma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kissé kinyomkodjuk, majd egy edénybe téve megpároljuk.
Az alma felfogott levét elkeverjük a vaníliás pudinggal és amikor az alma megpárolódott, akkor hozzáadjuk a cukrot, őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük, majd ráöntjük az almalével elkevert pudingport és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A tésztát kinyújtjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.
A tészta egyik felére halmokat teszünk a töltelékből, a másik felét ferdén 2-3 helyen bemvágjuk. A tészta széleit megkenjük tojásfehérjével és összehajtjuk, a széleket jól lenyomkodjuk.
Kívülről körbekenjük tojássárgájával, majd tepsire sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.