Pehelykönnyű túrós pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta 20×30 cm-es tepsihez:
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 30 dkg liszt
Töltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg porcukor vagy ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál liszt (hogy a töltelék ne legyen folyós)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 0,5 dl rum
- 5 dkg mazsola
Elkészítése:
A mazsolát megmossuk és a rumba áztatjuk.
Az élesztőt langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
A vajat habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és kb 5 dkg porcukorral. Hozzákeverjük a liszt felét és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk.
A tésztakeveréket lisztezett munkalapra borítjuk, hozzáadjuk a maradék lisztet és alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket.
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük. A túrót összetörjük és hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a beáztatott mazsolát és a lisztet, majd a tojáshabot is óvatosan hozzáforgatjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Rásimítjuk a tölteléket. Kinyújtjuk a másik tésztalapot is és ráterítjük a töltelékre. Legalább fél órát pihentetjük.
Hideg sütőbe toljuk és 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.