A nagyi pehelykönnyű túrós pitéje recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük.
A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és fakanállal adagoljuk a krémhez.
Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát, azt megkenjük a krémmel, majd rányújtjuk a másik tésztát is, a tetejét pedig egy kis cukros vízzel megkenjük.
Takarék lángon sütjük kb. 45 percig, időnként ellenőrizzük. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









