Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pehelykönnyű túrós pite recept

Pehelykönnyű túrós pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta 20×30 cm-es tepsihez:

    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej
    • 1,5 dkg élesztő
    • 1 kávéskanál cukor
    • 30 dkg liszt

    Töltelék:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 15 dkg porcukor vagy ízlés szerint
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 evőkanál liszt (hogy a töltelék ne legyen folyós)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 0,5 dl rum
    • 5 dkg mazsola

    Elkészítése:

    A mazsolát megmossuk és a rumba áztatjuk.

    Az élesztőt langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk.

    A vajat habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és kb 5 dkg porcukorral. Hozzákeverjük a liszt felét és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk.

    A tésztakeveréket lisztezett munkalapra borítjuk, hozzáadjuk a maradék lisztet és alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket.

    A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük. A túrót összetörjük és hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a beáztatott mazsolát és a lisztet, majd a tojáshabot is óvatosan hozzáforgatjuk.

    Az egyik tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Rásimítjuk a tölteléket. Kinyújtjuk a másik tésztalapot is és ráterítjük a töltelékre. Legalább fél órát pihentetjük.

    Hideg sütőbe toljuk és 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá