Óriás bagett recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 ek kazsazsír
- 1 ek tejföl
- 1 kk só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
Pizzaszószhoz:
- 1 ek ketchup
- 1 ek paradicsomszósz
- 1 kk morzsolt oregánó
- 1 kk morzsolt bazsalikom
- 1 kk morzsolt petrezselyem
- csipet só és cukor
Töltelékhez:
- 10 dkg füstölt tarja
- 10 dkg száraz füstöltkolbász
- 10 dkg gépsonka
- 15 dkg füstölt sajt
- 10 dkg ementáli sajt
- 3 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-7 szem koktélparadicsom
- 1 kápia paprika
- 1 kis üveg szeletelt gomba
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót és a többi hozzávalóval puha tésztagombócot készítünk. Letakarva 1 órát kelesztjük.
A pizzaszószhoz a hozzávalókat összekeverjük, a feltéthez a kolbászt, a tojást, a csemegehagymát és a paprikát felkarikázzuk, a füstölt sajtot apró kockára vágjuk, a gombát a levétől lecsepegtetjük, a koktélparadicsmokat kettévágjuk, az ementálit lereszeljük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük, 3 egyforma részre vágjuk, kissé átgyúrjuk és csónakszerű formára sodorjuk. A közepüket a tenyerünkkel kissé laposabbra lenyomkodjuk.
A sütőt előmelegítjük 185 fokra!
Egy nagy méretű sütőlemezt kikenünk pár csepp olajjal vagy kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a megformázott bagett tésztákat, rájuk kenjük a pizzaszószt és ízlés szerint megpakoljuk a feltéttel.
Végül a reszelt ementálit elosztjuk rajtuk és betesszük a sütőbe. A sülési idő kb 35 max 40 perc.
Miután megsült kicsit hagyjuk, hogy hűljenek, forrón nagyon nehéz!
Ez a tészta másnap is ugyanolyan puha, tízóraira vagy melóba vinni reggelire-vacsorára szuper jó! :)
Jó étvágyat kívánok!