Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Óriás bagett recept

Óriás bagett
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1 ek kazsazsír
    • 1 ek tejföl
    • 1 kk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej

    Pizzaszószhoz:

    • 1 ek ketchup
    • 1 ek paradicsomszósz
    • 1 kk morzsolt oregánó
    • 1 kk morzsolt bazsalikom
    • 1 kk morzsolt petrezselyem
    • csipet só és cukor

    Töltelékhez:

    • 10 dkg füstölt tarja
    • 10 dkg száraz füstöltkolbász
    • 10 dkg gépsonka
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 10 dkg ementáli sajt
    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6-7 szem koktélparadicsom
    • 1 kápia paprika
    • 1 kis üveg szeletelt gomba

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

    Az átszitált lisztben elkeverjük a sót és a többi hozzávalóval puha tésztagombócot készítünk. Letakarva 1 órát kelesztjük.

    A pizzaszószhoz a hozzávalókat összekeverjük, a feltéthez a kolbászt, a tojást, a csemegehagymát és a paprikát felkarikázzuk, a füstölt sajtot apró kockára vágjuk, a gombát a levétől lecsepegtetjük, a koktélparadicsmokat kettévágjuk, az ementálit lereszeljük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük, 3 egyforma részre vágjuk, kissé átgyúrjuk és csónakszerű formára sodorjuk. A közepüket a tenyerünkkel kissé laposabbra lenyomkodjuk.

    A sütőt előmelegítjük 185 fokra!

    Egy nagy méretű sütőlemezt kikenünk pár csepp olajjal vagy kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a megformázott bagett tésztákat, rájuk kenjük a pizzaszószt és ízlés szerint megpakoljuk a feltéttel.

    Végül a reszelt ementálit elosztjuk rajtuk és betesszük a sütőbe. A sülési idő kb 35 max 40 perc.

    Miután megsült kicsit hagyjuk, hogy hűljenek, forrón nagyon nehéz!

    Ez a tészta másnap is ugyanolyan puha, tízóraira vagy melóba vinni reggelire-vacsorára szuper jó! :)

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá