Óriás bagett

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek kazsazsír
  • 1 ek tejföl
  • 1 kk só
  • 1 tojás
  • 1 dl tej

Pizzaszószhoz:

  • 1 ek ketchup
  • 1 ek paradicsomszósz
  • 1 kk morzsolt oregánó
  • 1 kk morzsolt bazsalikom
  • 1 kk morzsolt petrezselyem
  • csipet só és cukor

Töltelékhez:

  • 10 dkg füstölt tarja
  • 10 dkg száraz füstöltkolbász
  • 10 dkg gépsonka
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 3 főtt tojás
  • 6-7 szem koktélparadicsom
  • 1 kápia paprika
  • 1 kis üveg szeletelt gomba

Elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

Az átszitált lisztben elkeverjük a sót és a többi hozzávalóval puha tésztagombócot készítünk. Letakarva 1 órát kelesztjük.

A pizzaszószhoz a hozzávalókat összekeverjük, a feltéthez a kolbászt, a tojást, a csemegehagymát és a paprikát felkarikázzuk, a füstölt sajtot apró kockára vágjuk, a gombát a levétől lecsepegtetjük, a koktélparadicsmokat kettévágjuk, az ementálit lereszeljük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük, 3 egyforma részre vágjuk, kissé átgyúrjuk és csónakszerű formára sodorjuk. A közepüket a tenyerünkkel kissé laposabbra lenyomkodjuk.

A sütőt előmelegítjük 185 fokra!

Egy nagy méretű sütőlemezt kikenünk pár csepp olajjal vagy kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a megformázott bagett tésztákat, rájuk kenjük a pizzaszószt és ízlés szerint megpakoljuk a feltéttel.

Végül a reszelt ementálit elosztjuk rajtuk és betesszük a sütőbe. A sülési idő kb 35 max 40 perc.

Miután megsült kicsit hagyjuk, hogy hűljenek, forrón nagyon nehéz!

Ez a tészta másnap is ugyanolyan puha, tízóraira vagy melóba vinni reggelire-vacsorára szuper jó! :)

Jó étvágyat kívánok!