Nutellás pihe-puha bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl langyos tejben felfuttatott 2,5 dkg friss élesztő (vagy 1 cs szárított élesztő)
- 2 ek cukor
- csipet só
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
- nutella
- aszalt áfonya vagy mazsola
Kenéshez, a tetejére:
- kb 5 dkg olvasztott vaj
- vaníliás cukor
- kb 1 dl tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, dagasztjuk, majd letakarva 1 órán át kelesztjük.
Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kb fél centi vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vagdossuk, melyekre 1 teáskanálnyi nutellát halmozunk, megszórjuk kevés aszalt gyümölccsel, majd feltekerjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk szorosan egymás mellé.
Megkenjük az olvasztott vajjal és tovább hagyjuk kelni, amíg a sütőnket előmelegítjük 180 fokra. 15 perc sütés után kivesszük és vaníliás tejjel átkenjük a bukták tetejét, majd még 5 perc alatt készre sütjük.
Jó sütizést mindeninek!
Tipp:
A sütési idő nem “szentírás”, sütőfüggő! Én az áfonyát a savanykás íze miatt szeretem. Kiválóan passzolt a mogyorókrémhez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »