Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellás pihe-puha bukta recept

Nutellás pihe-puha bukta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl langyos tejben felfuttatott 2,5 dkg friss élesztő (vagy 1 cs szárított élesztő)
    • 2 ek cukor
    • csipet só
    • 10 dkg olvasztott vaj

    Töltelékhez:

    • nutella
    • aszalt áfonya vagy mazsola

    Kenéshez, a tetejére:

    • kb 5 dkg olvasztott vaj
    • vaníliás cukor
    • kb 1 dl tej

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, dagasztjuk, majd letakarva 1 órán át kelesztjük.

    Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kb fél centi vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vagdossuk, melyekre 1 teáskanálnyi nutellát halmozunk, megszórjuk kevés aszalt gyümölccsel, majd feltekerjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk szorosan egymás mellé.

    Megkenjük az olvasztott vajjal és tovább hagyjuk kelni, amíg a sütőnket előmelegítjük 180 fokra. 15 perc sütés után kivesszük és vaníliás tejjel átkenjük a bukták tetejét, majd még 5 perc alatt készre sütjük.

    Jó sütizést mindeninek!

    Tipp:

    A sütési idő nem “szentírás”, sütőfüggő! Én az áfonyát a savanykás íze miatt szeretem. Kiválóan passzolt a mogyorókrémhez!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá