Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez, a tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, dagasztjuk, majd letakarva 1 órán át kelesztjük.
Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kb fél centi vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vagdossuk, melyekre 1 teáskanálnyi nutellát halmozunk, megszórjuk kevés aszalt gyümölccsel, majd feltekerjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk szorosan egymás mellé.
Megkenjük az olvasztott vajjal és tovább hagyjuk kelni, amíg a sütőnket előmelegítjük 180 fokra. 15 perc sütés után kivesszük és vaníliás tejjel átkenjük a bukták tetejét, majd még 5 perc alatt készre sütjük.
Jó sütizést mindeninek!
A sütési idő nem “szentírás”, sütőfüggő! Én az áfonyát a savanykás íze miatt szeretem. Kiválóan passzolt a mogyorókrémhez!