Nutellás pihe-puha bukta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 dl langyos tejben felfuttatott 2,5 dkg friss élesztő (vagy 1 cs szárított élesztő)
  • 2 ek cukor
  • csipet só
  • 10 dkg olvasztott vaj

Töltelékhez:

  • nutella
  • aszalt áfonya vagy mazsola

Kenéshez, a tetejére:

  • kb 5 dkg olvasztott vaj
  • vaníliás cukor
  • kb 1 dl tej

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, dagasztjuk, majd letakarva 1 órán át kelesztjük.

Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kb fél centi vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vagdossuk, melyekre 1 teáskanálnyi nutellát halmozunk, megszórjuk kevés aszalt gyümölccsel, majd feltekerjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk szorosan egymás mellé.

Megkenjük az olvasztott vajjal és tovább hagyjuk kelni, amíg a sütőnket előmelegítjük 180 fokra. 15 perc sütés után kivesszük és vaníliás tejjel átkenjük a bukták tetejét, majd még 5 perc alatt készre sütjük.

Jó sütizést mindeninek!

Tipp:

A sütési idő nem “szentírás”, sütőfüggő! Én az áfonyát a savanykás íze miatt szeretem. Kiválóan passzolt a mogyorókrémhez!