Naspolya pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 230 g hideg, felkockázott margarin
- 1 ek cukor
- egy csipet só
- 320 g finomliszt
- 6 ek jeges víz
Krémhez:
- 600 g naspolyabél (kb 800 g naspolyából)
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy narancs reszelt héja és leve
- 120 g méz
- 5 ek zsíros tejszín
- őrölt fahéj, szegfűszeg és gyömbér ízlés szerint
Elkészítése:
A margarint, cukrot, sót és a liszt felét robotgéppel 10 percig dagasztjuk, majd hozzáadjuk a jeges vizet és a maradék lisztet, majd további 5 percig dagasztjuk. Ezután a tésztát folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
A krémhez a naspolyát meghámozzuk, kimagozzuk. Hozzáadjuk a tojást, naracshéjat, narancslevet, mézet és a tejszínt és robotgéppel 2-3 percig lassan elkeverjük, a végén ízlés szerint fűszerezzük.
A tésztához kiválasztunk egy torta vagy piteformát, vékonyan kikenjük vajjal. A tésztát lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, esetleg kicsit lecsíphetünk belőle a díszítéshez. Belehelyezzük a kinyújtott tésztát a formába, belenyomkodjuk, villával az alját megszurkáljuk.
Babot vagy mogyorót öntünk rá, hogy ne púposodjon fel és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Kivesszük belőle a babokat/mogyorót és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután beleöntjük a krémet, ha csippentettünk le tésztát, akkor díszítjük vele a pitét és visszatesszük sülni a sütőbe addig, amíg a teteje szép aranybarnára sül.
Porcukorral és tört mogyoróval vagy szeletelt mandulával hintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »