Naspolya pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 230 g hideg, felkockázott margarin
- 1 ek cukor
- egy csipet só
- 320 g finomliszt
- 6 ek jeges víz
Krémhez:
- 600 g naspolyabél (kb 800 g naspolyából)
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy narancs reszelt héja és leve
- 120 g méz
- 5 ek zsíros tejszín
- őrölt fahéj, szegfűszeg és gyömbér ízlés szerint
Elkészítése:
A margarint, cukrot, sót és a liszt felét robotgéppel 10 percig dagasztjuk, majd hozzáadjuk a jeges vizet és a maradék lisztet, majd további 5 percig dagasztjuk. Ezután a tésztát folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
A krémhez a naspolyát meghámozzuk, kimagozzuk. Hozzáadjuk a tojást, naracshéjat, narancslevet, mézet és a tejszínt és robotgéppel 2-3 percig lassan elkeverjük, a végén ízlés szerint fűszerezzük.
A tésztához kiválasztunk egy torta vagy piteformát, vékonyan kikenjük vajjal. A tésztát lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, esetleg kicsit lecsíphetünk belőle a díszítéshez. Belehelyezzük a kinyújtott tésztát a formába, belenyomkodjuk, villával az alját megszurkáljuk.
Babot vagy mogyorót öntünk rá, hogy ne púposodjon fel és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Kivesszük belőle a babokat/mogyorót és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután beleöntjük a krémet, ha csippentettünk le tésztát, akkor díszítjük vele a pitét és visszatesszük sülni a sütőbe addig, amíg a teteje szép aranybarnára sül.
Porcukorral és tört mogyoróval vagy szeletelt mandulával hintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »