Naspolya pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 230 g hideg, felkockázott margarin
- 1 ek cukor
- egy csipet só
- 320 g finomliszt
- 6 ek jeges víz
Krémhez:
- 600 g naspolyabél (kb 800 g naspolyából)
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy narancs reszelt héja és leve
- 120 g méz
- 5 ek zsíros tejszín
- őrölt fahéj, szegfűszeg és gyömbér ízlés szerint
Elkészítése:
A margarint, cukrot, sót és a liszt felét robotgéppel 10 percig dagasztjuk, majd hozzáadjuk a jeges vizet és a maradék lisztet, majd további 5 percig dagasztjuk. Ezután a tésztát folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
A krémhez a naspolyát meghámozzuk, kimagozzuk. Hozzáadjuk a tojást, naracshéjat, narancslevet, mézet és a tejszínt és robotgéppel 2-3 percig lassan elkeverjük, a végén ízlés szerint fűszerezzük.
A tésztához kiválasztunk egy torta vagy piteformát, vékonyan kikenjük vajjal. A tésztát lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, esetleg kicsit lecsíphetünk belőle a díszítéshez. Belehelyezzük a kinyújtott tésztát a formába, belenyomkodjuk, villával az alját megszurkáljuk.
Babot vagy mogyorót öntünk rá, hogy ne púposodjon fel és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Kivesszük belőle a babokat/mogyorót és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután beleöntjük a krémet, ha csippentettünk le tésztát, akkor díszítjük vele a pitét és visszatesszük sülni a sütőbe addig, amíg a teteje szép aranybarnára sül.
Porcukorral és tört mogyoróval vagy szeletelt mandulával hintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »