Narancsos bukta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g finomliszt
- 25 g friss élesztő vagy 7 g szárított élesztő
- 250 ml langyos tej
- 80 g cukor
- 80 g olvasztott vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Töltelék:
- 2 közepes narancs reszelt héja
- 100 g narancslekvár
- 2 evőkanál porcukor
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt egy evőkanál cukorral, majd lefedve meleg helyen felfuttatjuk. Közben a lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a csipet sót, és közepén egy mélyedést alakítunk ki. Beleöntjük a felfutott élesztőt, az olvasztott vajat és a tojást. Először fakanállal, majd kézzel rugalmas, sima tésztát gyúrunk. Ha szükséges, egy kis lisztet vagy tejet adunk hozzá, hogy jól formálható legyen. A tésztát konyharuhával letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük, amíg duplájára nő.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A narancsokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, és összekeverjük a narancslekvárral és a porcukorral. A tölteléket félretesszük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd körülbelül 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Ezt követően négyzetekre vágjuk, melyek mérete nagyjából 10×10 cm legyen. Mindegyik négyzet közepére egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk, majd óvatosan feltekerjük úgy, hogy a végeit összecsípjük, és a töltelék ne tudjon kifolyni.
A megtöltött buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a hajtott résszel lefelé, és újra letakarjuk őket. További 20-30 percig pihentetjük, hogy a tészta ismét megkeljen.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A bukták tetejét felvert tojással vékonyan megkenjük, hogy szép, fényes színt kapjanak sütés közben. Körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket, amíg az illatuk betölti a konyhát.
A kész buktákat érdemes rácsra helyezve kicsit hűlni hagyni, mielőtt tálaljuk. Frissen, még langyosan a legfinomabb, egy csésze tea vagy kávé mellé kínálva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »