Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A nagyi pehelykönnyű túrós pitéje recept

A nagyi pehelykönnyű túrós pitéje
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • kb 75 g tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 dkg élesztő
    • cukor ízlés szerint

    Krém:

    • 75 dkg túró
    • 10 dkg mazsola
    • 20 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük.

    A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és fakanállal adagoljuk a krémhez.

    Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát, azt megkenjük a krémmel, majd rányújtjuk a másik tésztát is, a tetejét pedig egy kis cukros vízzel megkenjük.

    Takarék lángon sütjük kb. 45 percig, időnként ellenőrizzük. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá