A nagyi pehelykönnyű túrós pitéje

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
A nagyi pehelykönnyű túrós pitéje

Hozzávalók:

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • kb 75 g tejföl
  • 4 tojás sárgája
  • 4 dkg élesztő
  • cukor ízlés szerint

Krém:

  • 75 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás fehérje

Elkészítése:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük.

A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és fakanállal adagoljuk a krémhez.

Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát, azt megkenjük a krémmel, majd rányújtjuk a másik tésztát is, a tetejét pedig egy kis cukros vízzel megkenjük.

Takarék lángon sütjük kb. 45 percig, időnként ellenőrizzük. Jó étvágyat!