A nagyi farsangi fánkja recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt ( fele rétesliszt)
- 0,5 l tej
- 6 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg vaníliás porcukor
- 3 cl rum
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- Olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukorral, csipet sóval és 10 dkg liszttel elmorzsoljuk, 1 dl langyos tejjel összekeverve kovászt készítünk, langyos helyen kelesztjük.
A többi lisztet és a tejet meglangyosítjuk tálba tesszük. Hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját 4 dkg cukrot, a citrom reszelt héját és a megkelt kovászt. Fakanállal jól összekeverve középkeménységű tésztát dagasztunk.
Közben a rumot és az olvasztott margarint fokozatosan hozzá keverjük. Addig dolgozzuk a tésztát míg el nem válik az edény falától.Egy órán át langyos helyen kelesztjük. ( Duplájára nő)
Ha megkelt, kétujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk és letakarva még egyszer kelesztjük.
Bő olajban sütjük. Sütésnél az alsó fele kerüljön felülre. Először fedő alatt süssük, ha megfordítottuk már nem kell fedő.
Szalvétára szedjük ki, hogy a maradék olajat leszívja. Tálra rakosgatjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »