A nagyi farsangi fánkja recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt ( fele rétesliszt)
- 0,5 l tej
- 6 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg vaníliás porcukor
- 3 cl rum
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- Olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukorral, csipet sóval és 10 dkg liszttel elmorzsoljuk, 1 dl langyos tejjel összekeverve kovászt készítünk, langyos helyen kelesztjük.
A többi lisztet és a tejet meglangyosítjuk tálba tesszük. Hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját 4 dkg cukrot, a citrom reszelt héját és a megkelt kovászt. Fakanállal jól összekeverve középkeménységű tésztát dagasztunk.
Közben a rumot és az olvasztott margarint fokozatosan hozzá keverjük. Addig dolgozzuk a tésztát míg el nem válik az edény falától.Egy órán át langyos helyen kelesztjük. ( Duplájára nő)
Ha megkelt, kétujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk és letakarva még egyszer kelesztjük.
Bő olajban sütjük. Sütésnél az alsó fele kerüljön felülre. Először fedő alatt süssük, ha megfordítottuk már nem kell fedő.
Szalvétára szedjük ki, hogy a maradék olajat leszívja. Tálra rakosgatjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »