Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukorral, csipet sóval és 10 dkg liszttel elmorzsoljuk, 1 dl langyos tejjel összekeverve kovászt készítünk, langyos helyen kelesztjük.
A többi lisztet és a tejet meglangyosítjuk tálba tesszük. Hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját 4 dkg cukrot, a citrom reszelt héját és a megkelt kovászt. Fakanállal jól összekeverve középkeménységű tésztát dagasztunk.
Közben a rumot és az olvasztott margarint fokozatosan hozzá keverjük. Addig dolgozzuk a tésztát míg el nem válik az edény falától.Egy órán át langyos helyen kelesztjük. ( Duplájára nő)
Ha megkelt, kétujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk és letakarva még egyszer kelesztjük.
Bő olajban sütjük. Sütésnél az alsó fele kerüljön felülre. Először fedő alatt süssük, ha megfordítottuk már nem kell fedő.
Szalvétára szedjük ki, hogy a maradék olajat leszívja. Tálra rakosgatjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.