Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini kalács vaníliakrémmel recept

Mini kalács vaníliakrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2 csomag instant élesztő
    • 1,25 dl tej
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 0,75 dl étolaj
    • csipet só

    Krémhez:

    • 1 csomag házi krémes krémpor
    • 8 dl tej

    Tészta kenéséhez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a langyos tejet és az étolajat. Jól kidolgozzuk, majd egy órán át hagyjuk pihenni. Közben elkészítjük a krémet.

    A krémes krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük.

    Ha a tészta megkelt, akkor a kelesztő tálból kiborítjuk, átdolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Mindkét cipót még 5-5 egyenlő részre osztunk, így 10 db gombócunk lesz.

    Minden gombócot kb 25 cm nagyságúra kinyújtunk, félbe hajtjuk, háromszor megcsavarjuk és a sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Mindegyik gombóccal így járunk el. Formázás után még fél órát pihentetjük, tetejüket felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

    A langyosra hűlt tésztákat félbe vágjuk és a habzsákba töltött krémmel mindegyiket megtöltjük.

    Tálaláskor porcukorral szórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá