Mini kalács vaníliakrémmel recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a langyos tejet és az étolajat. Jól kidolgozzuk, majd egy órán át hagyjuk pihenni. Közben elkészítjük a krémet.
A krémes krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük.
Ha a tészta megkelt, akkor a kelesztő tálból kiborítjuk, átdolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Mindkét cipót még 5-5 egyenlő részre osztunk, így 10 db gombócunk lesz.
Minden gombócot kb 25 cm nagyságúra kinyújtunk, félbe hajtjuk, háromszor megcsavarjuk és a sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Mindegyik gombóccal így járunk el. Formázás után még fél órát pihentetjük, tetejüket felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.
A langyosra hűlt tésztákat félbe vágjuk és a habzsákba töltött krémmel mindegyiket megtöltjük.
Tálaláskor porcukorral szórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »