Mini kalács vaníliakrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 csomag instant élesztő
  • 1,25 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 0,75 dl étolaj
  • csipet só

Krémhez:

  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 8 dl tej

Tészta kenéséhez:

  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a langyos tejet és az étolajat. Jól kidolgozzuk, majd egy órán át hagyjuk pihenni. Közben elkészítjük a krémet.

A krémes krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük.

Ha a tészta megkelt, akkor a kelesztő tálból kiborítjuk, átdolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Mindkét cipót még 5-5 egyenlő részre osztunk, így 10 db gombócunk lesz.

Minden gombócot kb 25 cm nagyságúra kinyújtunk, félbe hajtjuk, háromszor megcsavarjuk és a sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Mindegyik gombóccal így járunk el. Formázás után még fél órát pihentetjük, tetejüket felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

A langyosra hűlt tésztákat félbe vágjuk és a habzsákba töltött krémmel mindegyiket megtöltjük.

Tálaláskor porcukorral szórva kínáljuk.