Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini görög joghurtos kalács recept

Mini görög joghurtos kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál olaj
    • 1,5 dkg friss élesztő
    • 15 dkg görög joghurt
    • kb 0,5 dl víz

    Tetejére:

    • egész mák vagy dekor só

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a robotgép üstjébe mérjük (a tojást verjük fel és csak felét tegyük bele, a másik felét tegyük félre a kenéshez). Az élesztőt elég csak belemorzsolni, nem kell felfuttatni!

    A vizet apránként adjuk hozzá, nézzük meg gyúrás, dagasztás közben mennyit vesz fel a tészta. Puha tésztát kell kapnunk, mely nem ragad sem a tálhoz, sem a kezünkhöz. Természetesen a tészta összeállítását kézzel is elvégezhetjük. A tésztát dagasszuk kb 10 percig.

    A kész tésztát takarjuk le és kelesszük langyos helyen kb 45-60 percig.

    A megkelt tésztát enyhén gyúrjuk át, majd osszuk 6 egyforma részre és a részeket egyenként gömbölyítsük ki. Takarjuk le a tésztát, majd pihentessük újabb 10 percig. A pihentetés után formázzuk meg a tésztákat egyenként, mi most egy szálas fonással készítettük el. Természetesen készíthetünk csak egy nagy kalácsot is, ha szeretnénk.

    A megformázott kalácsokat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, közöttük helyet hagyva. Letakarjuk és kb 30 percig kelesztjük. Ekkor levkenjük a félretett tojással, megszórjuk mákkal vagy sóval és 185 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Nagyobb kalács esetében a sütési idő nőhet!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek