Mini görög joghurtos kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olaj
- 1,5 dkg friss élesztő
- 15 dkg görög joghurt
- kb 0,5 dl víz
Tetejére:
- egész mák vagy dekor só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a robotgép üstjébe mérjük (a tojást verjük fel és csak felét tegyük bele, a másik felét tegyük félre a kenéshez). Az élesztőt elég csak belemorzsolni, nem kell felfuttatni!
A vizet apránként adjuk hozzá, nézzük meg gyúrás, dagasztás közben mennyit vesz fel a tészta. Puha tésztát kell kapnunk, mely nem ragad sem a tálhoz, sem a kezünkhöz. Természetesen a tészta összeállítását kézzel is elvégezhetjük. A tésztát dagasszuk kb 10 percig.
A kész tésztát takarjuk le és kelesszük langyos helyen kb 45-60 percig.
A megkelt tésztát enyhén gyúrjuk át, majd osszuk 6 egyforma részre és a részeket egyenként gömbölyítsük ki. Takarjuk le a tésztát, majd pihentessük újabb 10 percig. A pihentetés után formázzuk meg a tésztákat egyenként, mi most egy szálas fonással készítettük el. Természetesen készíthetünk csak egy nagy kalácsot is, ha szeretnénk.
A megformázott kalácsokat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, közöttük helyet hagyva. Letakarjuk és kb 30 percig kelesztjük. Ekkor levkenjük a félretett tojással, megszórjuk mákkal vagy sóval és 185 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Nagyobb kalács esetében a sütési idő nőhet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »