Mini görög joghurtos kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olaj
- 1,5 dkg friss élesztő
- 15 dkg görög joghurt
- kb 0,5 dl víz
Tetejére:
- egész mák vagy dekor só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a robotgép üstjébe mérjük (a tojást verjük fel és csak felét tegyük bele, a másik felét tegyük félre a kenéshez). Az élesztőt elég csak belemorzsolni, nem kell felfuttatni!
A vizet apránként adjuk hozzá, nézzük meg gyúrás, dagasztás közben mennyit vesz fel a tészta. Puha tésztát kell kapnunk, mely nem ragad sem a tálhoz, sem a kezünkhöz. Természetesen a tészta összeállítását kézzel is elvégezhetjük. A tésztát dagasszuk kb 10 percig.
A kész tésztát takarjuk le és kelesszük langyos helyen kb 45-60 percig.
A megkelt tésztát enyhén gyúrjuk át, majd osszuk 6 egyforma részre és a részeket egyenként gömbölyítsük ki. Takarjuk le a tésztát, majd pihentessük újabb 10 percig. A pihentetés után formázzuk meg a tésztákat egyenként, mi most egy szálas fonással készítettük el. Természetesen készíthetünk csak egy nagy kalácsot is, ha szeretnénk.
A megformázott kalácsokat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, közöttük helyet hagyva. Letakarjuk és kb 30 percig kelesztjük. Ekkor levkenjük a félretett tojással, megszórjuk mákkal vagy sóval és 185 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Nagyobb kalács esetében a sütési idő nőhet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »